Hoppa till innehåll

2023 års CRM-seminarium

Den 29-30 november samlades vi, drygt 25 personer, i ett snöigt Linköping för 2023 års CRM-seminarium med temat stress- och krishantering.

Programmet innehöll många intressanta föredrag med stor bredd. Av mer traditionellt slag i CRM-sammanhang var ämnen som krishantering inom flygtrafiken (Boel Stefansson och Christian Bjursten Carlsson), Nicklas Svenssons rapport om senaste nytt från Transportstyrelsen och Anne-Mette Petris föredrag om stress i lärandemiljöer.

Dessa programpunkter kompletterades av Lena Lidfors från SLU som berättade om djurs stressreducerande effekter på oss människor samt Camilla Sköld, Center for Mindfulness Sweden, som berättade för oss om mindfulness och dess effekter på våra möjligheter att hantera stress.

Jenny Teurnell, som satt ihop programmet för CRM-seminariet, höll också själv i en presentation om stress i allmänhet och om debriefing-metoder, samt gav en gripande skildring av hur livet i Israel kan vara, ett mycket bra exempel på långvarig stress.

Presentationerna publiceras löpande här. Tack till alla som deltog och bidrog till ett givande seminarium!

/Sara Thor