Hoppa till innehåll

Välkommen Sara Thor, HFN:s nya verksamhetsledare!

Hej Sara! Berätta lite om dig själv!
Jag är född och uppvuxen i Linköping, så det är kanske inte så förvånande att jag hamnat på Saab, där jag jobbat sedan 2011. Jag är mycket intresserad av teknik och läser gärna science fiction-romaner. Jag ägnar jag mig också gärna åt löpning, och jag är engagerad i en löparförening som heter Team Snigel, där vi fokuserar mer på upplevelsen än på hastigheten.

Vad jobbar du med?
Jag delar min tid mellan Saab och Linköpings universitet. På Saab jobbar jag med förvaltning och support av olika IT-system. På LiU undervisar jag bland annat i MTO på avdelningen för Produktrealisering, men min tjänst på LiU utgörs mest av att vara verksamhetsledare för HFN.

Vad har du för utbildningsbakgrund?
I botten har jag en magisterexamen i kognitionsvetenskap. Jag har också ett extra magisterår i ergonomi/MTO. Båda från Linköpings universitet. Jag har dessutom läst kortare kurser i riskbedömning, lingvistik och annat.

Beskriv ditt intresse för och arbete med human factors.
Jag valde att läsa både kognitionsvetenskap och senare MTO just för att frågor som människans roll i systemet och hur vi kan skapa bra och säkra system intresserade mig.
Jag har jobbat en del med användbarhet och användbarhetsstudier, och som MTO-specialist kan man ju aldrig ta av sig de glasögonen, så på många sätt påverkar det även mitt jobb inom systemförvaltning på Saab.

Varför behövs HFN?
Human factors-området blir lätt en förbisedd del i en verksamhet, och för dem som då har det ansvaret i sin organisation kan det bli ensamt. HFN blir då en viktig samlingspunkt, inte bara för kunskapsspridning, utan också för nätverkande. Som deltagare har jag upplevt HFN:s träffar som inspirerande, välkomnande och lärorika, och jag hoppas att vi tillsammans kan bevara det så.

Vad ser du fram emot som ny verksamhetsledare i HFN?
Jag har ju varit med och samarbetat med HFN sedan någon gång 2009, och deltagit vid många kurser och workshops, mycket för att inte förlora kontakten med human factors-området, som många gånger legat utanför mina egentliga arbetsuppgifter.
Det jag ser fram emot mest är att jag nu får förmånen att fokusera mer på detta område, och att jag får vara med och fortsätta (hoppas jag) göra HFN till en bra och givande mötesplats.

Vill du kontakta Sara?
E-post: sara.thor@liu.se
Telefon: 013-28 67 03